Ślub, wesele w Łodzi, Sala weselna w Łodzi.

Ślub to ważna i podniosła chwila, najpiękniejszy dzień w życiu, wspomnienia, które na zawsze pozostają w pamięci. Dlatego też każdego wesela podchodzimy indywidualnie i szczegółowo. Z naszym doświadczeniem staramy się pomóc w dobraniu wyszukanego menu, kolorystyki, wystroju sali, ustawienia stołów, wyborze orkiestry czy fotografa.

Sala weselna Łódź "AFRODYTA"

MENU weselne 190 zł

- Lampkę wina musującego na powitanie oraz chlebek weselny,
- Uroczysty dwudaniowy obiad z deserem i dodatkowo trzy posiłki gorące do wyboru,
- Kawa, herbata, napoje zimne– bez ograniczeń,
- Zimny bufet,
- Owoce na paterach
- Ciasta
- Tort
- Stół wiejski

Poniżej podajemy przykłady najbardziej popularnych dań podawanych podczas weselnej uczty.
• Na powitanie Młodej Pary – Lampka wina musującego i chleb weselny
UROCZYSTY OBIAD Z DESEREM (wydawany w formie półmiskowej)
• Zupy (do wyboru 1)
- Rosół domowy z makaronem
- Krem pomidorowy
- Krem z brokułów z płatkami migdałów i bitą śmietaną
- Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
- Kołduny litewskie w rosole
• Dania główne na obiad weselny (do wyboru 3)
- Chrupiący sznycel z indyka
- Tradycyjny schabowy
- Schab zapiekany z szynką i serem
- De Volaille z kurczaka
- Pierś z kurczaka faszerowana serem feta i szpinakiem*
- Kotlet po hawajsku
- Kotlet mielony
- Kotlet z karczku
- Udko z kurczaka pieczone
- Szaszłyk
- Filet rybny panierowany
Wszystkie dania podawane są z ziemniakami z wody i zestawem surówek
• Na deser: (do wyboru 1)
- Lody ze świeżymi owocami
- Lody waniliowe podane z gorącym sosem malinowym*
- Lody waniliowe polane sosem wiśniowym
- Kremówka
- Szarlotka na ciepło z gałką lodów, bitą śmietaną i sosem czekoladowym*
- "Pijana" gruszka w sosie zabajone**
TRZY POSIŁKI GORĄCE DO WYBORU (wydawane w formie talerzowej)
• Dania gorące podczas weselnej uczty (do wyboru 3)
- Zupa gulasz
- Flaki
- Polędwiczki w sosie z zielonego pieprzu**
- Pieczeń wieprzowa
- Wieprzowina w sosie kurkowym
- Cielęcina w sosie kurkowym**
- Barszczyk czerwony (do wyboru: krokiet, pasztecik, kołduny)
- Żurek z jajkiem i kiełbasą
- Zupa borowikowa w chlebowej czarce **
- Boeuf Strogonow
- gulasz wieprzowy lub wołowy
- Szaszłyk wieprzowy podany z surówką z kapusty pekińskiej
- bitki wołowe podane z kapustą zasmażaną
- Bigos staropolski podany z udkiem pieczonym i/lub kotletem mielonym
- Eskalopki z polędwiczek wieprzowych zapiekane z serem mozarella polane sosem truflowym i skropione octem balsamicznym**
Dodatki do gorących dań do wyboru: kluski śląskie, frytki lub inne, ziemniaki zapiekane, surówki.

ZIMNY BUFET
• Bufet zimny( do wyboru 10 potraw)
- Śledzie: np.(w śmietanie, w oleju, rolmopsy, po kaszubsku, a’la łosoś)
- Sałatki: np. jarzynowa wykwintna, z kurczaka, grecka, caprese, z wołowiną, z grillowanego
kurczaka w sosie miodowo-musztardowym, nicejska
- Półmisek wędlin (szynka, baleron, polędwica, kabanosy)
- półmisek mięs pieczonych (boczek, karczek, schab)
- Półmisek serów (trzy rodzaje serów)
- Ułańskie roladki z karczku
- Tymbaliki wieprzowe lub drobiowe
- Kurczak faszerowany w całości
- Kaczka faszerowana w całości
- Schab z śliwką lub z morelą lub śliwką i morelą
- Karczek pieczony
- Boczek pieczony w ziołach
- Rolada z kurczaka lub kaczki
- Szparagi zawijane w szynce
- Indyk w maladze
- Ozorek w galarecie
- Deska serów*

Ryby
- Ryba po grecku
- Pstrąg po florentyńsku
- Łosoś
- Węgorz
- Tatar z łososia
- Ryby wędzone w tyglu sposobem domowym, gotowane raki, łosoś wędzony**
Dodatki
- Marynaty: ogórki, grzybki, papryka, cebulka
- Pieczywo, masło
- Ogórek i pomidor
NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ (na miejscu)
- Kawa i herbata
- Woda mineralna
- Coca-cola, Fanta dwa rodz., Sprite
- Soki owocowe
CENA MENU OBEJMUJE
- Wybór ciast weselnych
- Patery owoców
- Dekoracja (kwiaty żywe w wazonach, kompozycja z żywych kwiatów przed Parą Młodą, pokrowce na krzesła, balony wg uznania Pary Młodej, świece, kolory dekoracji wg gustu Pary Młodej), ewentualna dodatkowa dekoracja we własnym zakresie
- Wynajem sali na czas imprezy z obsługą
CENA MENU NIE ZAWIERA
- napojów alkoholowych
- oprawy muzycznej
- ciasta na wynos 15 zł/szt

CENA MENU ZAWIERA
- Tort weselny ok. 100 g/osoba
- Stół wiejski (szynka, kiełbasa wiejska, kabanosy, kaszanka, pasztet, salceson, wędzonki wiejskie, smalec ze skwarkami, ogóreczek kiszony lub małosolny, chleb wiejski, chrzan, musztarda)
- • Dodatkowy posiłek ciepły podany w formie talerzowej 15 zł / osoba

Pozycje oznaczone gwiazdkami podlegają dopłacie do ceny podstawowej:
*- 3 zł;
** - 5 zł,

POPRAWINY 60-70 zł

• Zupy (do wyboru 1)
- Żurek z jajkiem, kiełbasą, kaszanką
- Flaki
- Barszcz czerwony (krokiet, pasztecik, kołduny)

• Bufet grillowy
- golonka po bawarsku
- pałki z kurczaka
- karczek
- kiełbasa, kaszanka
Dodatki do grilla:
Ziemniaki pieczone, dip serowo-czosnkowy, sałatka Coleslow, ogórek małosolny lub kiszony

LUB

• Dania gorące (do wyboru 1)
- Szaszłyk z polędwiczek wieprzowych
- Tradycyjny schabowy
- Bigos staropolski podany z udkiem pieczonym i/lub kotletem mielonym

Dodatki do gorących dań do wyboru : frytki lub inne, ziemniaki zapiekane, surówki


Menu można dowolnie modyfikować, jesteśmy otwarci na wszelkie Państwa propozycje.

Agnieszka Gniadzik
M 697-814-567
T 42 659 81 22 (pon-pt: po 18: 00, sob-niedz.10:00-20:00)